top of page

Csehország adott helyszínt a hetedik találkozónak

A hat település képviselői a festői szépségű Mělník városában találkoztak. A szakmai rendezvényre a "Tenger Mělník közelében" című fesztivál keretében került sor.


A szakmai programot 2023. július 7-én, csütörtökön délután a Cseh Köztársaság Tudományos Akadémiájának konferenciaközpontjában Petr Kowanda, Mělník alpolgármestere nyitotta meg. Ezután a résztvevők szakmai műhely beszélgetésen vettek részt a csapadékvíz felhasználása a városfejlesztésben témakörben.


A résztvevő települések bemutatták saját jó-gyakorlataikat, majd a partnervárosok csoportjait felkérték, hogy először dolgozzák ki megoldásaikat a csapadékvíz városfejlesztésben való felhasználásának egyes módjaira, majd rövid prezentáció formájában mutassák be azokat a többi résztvevőnek. A következő napon a külföldi delegációknak lehetőségük nyílt arra, hogy a Cseh Köztársaság fővárosának, Prágának a központjában megismerkedjenek az esővíz felhasználásának gyakorlati megoldásaival. A program második részében a delegáció részt vett a hagyományos "A Tenger Mělník közelében" című gasztronómiai - és színházi fesztiválon.

Comments


bottom of page