top of page

A Losonci Városnapokon folytatódott a szakmai programsorozat

2023. augusztus 18-20. között a szlovákiai városban gyűltek össze partnertelepülések delegációi.


A Losonci Városnapok Fesztivál keretei között találkoztak hat város Gyöngyös (Magyarország), Kézdivásárhely (Románia), Lendva (Szlovénia), Lodygowice (Lengyelország), Losonc (Szlovákia) és Mělník (Csehország) delegációi.

A szakmai workshop résztvevői megismerhették egymás folyamatban lévő- és közelmútban megvalósított fejlesztéseit és az azokhoz kapcsolódó jógyakorlatokat. Továbbá projektfejlesztési tapasztalataikat is megosztották egymással.

Megtekinthették továbbá a város turisztikai nevezetességeit, valamint mint jógyakorlat bemutatásra került a losonci gyakorló kert. Itt általános- középiskolás -és felsőoktatásban résztvevő diákok részére biztosítanak lehetőséget a kertészkedés alapismereteinek elsajátítására. A kertben többféle gyümölcsöt, zöldséget és gyógynövényt termesztenek és méheket is tartanak. A programot az is színesítette, hogy Gyöngyösről egy másik pályázat keretében, a Városnapokra látogattak a helyi diáktanács önkéntesei. A fiatalok elektromos kerékpárral tették meg az utat a két város között, hogy aztán a rendezvény három napja alatt helyi fiatalokkal közösen fedezzék fel Losoncot.
Comments


bottom of page